Se vår toppliste med dyr som har størst behov for et hjem >>

På vår toppliste presenterer vi de dyrene vi mener det haster med å finne nye hjem til. Grunnen kan være at enkelte ikke trives der det er mange andre dyr, enten på Hjelpesenteret eller i fosterhjemmet, og andre kan ha spesielle behov av både fysiske og psykiske grunner. Noen mistrives kanskje og taper vekt, andre spiser for mye pga kjedsomhet. Kanskje nettopp du kan hjelpe et av disse dyrene med spesielle behov til å komme seg videre i livet sitt?

Se noen av de dyrene som allerede har fått nytt hjem >>

Hvordan adopterer jeg et dyr?

Vi i Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus (DOOA) bestreber oss etter å finne så gode hjem som mulig til alle våre firbente venner. Mange av dyrene vi adopterer bort har vært gjennom en strabasiøs tid, over kortere eller lengre tid, fysisk og psykisk. For oss er det dyret og dets hensyn som står i fokus. Før du bestemmer deg for å skaffe deg et dyr, enten via oss, fra en oppdretter eller privat, ber vi deg om å tenke nøye gjennom følgende:

 • Har jeg TID til ett eller flere dyr? Katten er selskapssyk og dersom du har innekatt, anbefaler vi 2, slik at de kan aktivisere hverandre og holde hverandre med selskap når du ikke her hjemme. Kaninen er et kolonidyr og hunden er et flokkdyr, osv. Har du ikke hatt dyrearten du ønsker deg tidligere, skaff deg nok kunnskap om arten FØR du bestemmer deg. Økt kunnskap gir økt dyrevelferd.
 • Har jeg RÅD til et eller flere dyr? Husk at alle dyr koster penger å ha, og trenger jevnlig tilsyn av veterinær, samt mange må vaksineres 1. gang pr år. Ingen overlever på kjærlighet alene.
 • Har jeg noen til å passe på dyret(ene) når jeg er bortreist? Hvis nei, har jeg råd til å ha dyret(ene) på pensjonat? Husk i så fall å bestille plass i god tid!
 • Hva om noe skjer med meg? Har jeg alliert meg med noen som kan overta ansvaret for mitt dyr og gi det hjemmet den/de fortjener?
 • Er jeg forberedt på å gi dyret et godt liv resten av dets naturlige levetid? Katter kan leve 15-20 år, kaniner oftest 8-10 år, noen ganger lenger. Når vi adopterer vekk dyr til nye hjem, SKAL det være for resten av dyrets naturlige levetid, ikke inntil det plutselig blir en endring i familien, og at dyret da blir en byrde for folk.
 • Har du sjekket deg for allergi? Er det noen i din nærmeste familie som er sterkt allergiske? Dere skulle bare visst hvor mange fortvilede henvendelser vi mottar fra folk som har blitt allergiske, og som ikke lenger kan ha kjæledyret sitt…
 • Har dyret ditt trygge utemuligheter? Hvis nei, så bør du ha dyret inne og da er ofte 2 best, og evt. venne dyret til å gå i sele. Dyret bør da vennes til å være inne fra den er liten. Vi omplasserer ikke utekatter innenfor Ring 2 (Kirkeveiringen) eller i trafikkerte områder.
 • Kaniner omplasseres til nye hjem hvor de kan få utfolde seg, få godt kosthold og aktivisering. Vi omplasserer ikke kaniner til steder hvor de må bo i små, tradisjonelle bur. Les gjerne mer på våre facebooksider om hva vi ser etter hos nye hjem og hva som er godt kaninliv: Kanin – er det dyret for deg?
  Dersom du mener du oppfyller kravene til adopsjon av kanin(er) så finner du søknadsskjema for adopsjon av kanin her.

Når du har tenkt nøye gjennom disse punktene og mener at du har det som trengs for å kunne tilby et trygt og godt hjem til en av våre hjemløse, så ta kontakt med oss på telefon 23 13 45 45 eller e-post post@dooa.no. Da kan du avtale tid for et besøk og se hvem nettopp DU faller for!

Vi reserverer aldri dyr over telefon eller e-mail og alle må møte opp personlig før noe dyr blir reservert, husk og avtale tid på forhånd.

Priser m.m.

Alle dyrene vi adopterer bort har gått gjennom en vanlig helsesjekk hos veterinær. Vi kastrerer alle dyrearter så sant det er helsemessig forsvarlig, i tillegg vaksineres, ID-merkes og helsesjekkes alle dyr, litt avhengig av dyrearten. Vi tar et omplasseringsgebyr pr dyr som adopteres, dette gebyret tilsvarer kun deler av de reelle utgiftene vi har pr dyr. Prisene er pr. dags dato (f.o.m. 01.11.2019):

Katter:

 • Kr. 1.000,- uansett kjønn og alder, alle er ID-merket, vaksinert og kastrert.

Hunder:

 • Kr. 5.000,- for hunder som er kastrert, ID-merket, vaksinert og helsesjekket.
 • Pris etter avtale dersom hunden ikke er kastrert.

Andre dyrearter (kaniner, marsvin, o.l):

 • Kr. 200,- for smådyr som kun er helsesjekket og ID-merket.
 • Kr. 600,- for smådyr som er kastrert, ID-merket og helsesjekket.
 • Pris etter avtale for mer spesielle dyrearter.

Kontrakter

Når du har bestemt deg for hvilket dyr som vil passe deg best, vil vi skrive en kontrakt med deg. Vi vil en tid etter adopsjonen ta kontakt med deg, enten pr. telefon eller et besøk, for å høre hvordan det står til med dyret(ene) i sitt nye hjem. Dersom du har spørsmål til oss, så nøl ikke med å ringe oss eller send oss en e-post! Vi setter også stor pris på tilbakemeldinger underveis og tar gjerne imot bilder!

Personvern og cookies