Skip to main content
 

Hvordan støtte oss?

Siden vi er en privat, veldedig forening er vi helt avhengige av både økonomisk og praktisk støtte fra dyrevenner. Det er deres bidrag som holder alt i gang! Det er mange forskjellige måter du kan støtte oss på og vi setter stor pris på hver og en av disse:

Bli medlem

Gjennom et medlemskap i Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus yter du en direkte hjelp til de som trenger det aller mest, de hjemløse, vanskjøttede eller mishandlede dyrene.

Trykk HER for å melde deg inn!

Avtalegiromedlemskap er den medlemsformen som gir oss den tryggeste og mest stabile økonomien som igjen gjør oss best rustet til å hjelpe dyr i nød. Man inngår da avtalegiro med fast trekk fra konto pr mnd. De første 390 kronene du gir på avtalegiro (minimum 50 kroner i måneden) blir regnet som kontingent. Alt over dette blir beregnet som gave. Du har krav på skattefradrag hvis du gir mer enn 500 kroner i gave. Eks. 100 kroner i måneden x 12 = 1200 kroner. 810 kroner av dette kvalifiserer til skattefradrag (1200 – 390 = 810). For skattefradrag gjelder samme regler som ved rene pengegaver, les mer om betingelsene her.

Det er Dyrebeskyttelsen Norges sekretariat som vedlikeholder vår medlemsdatabase. Det betyr at du  vil motta innbetalingsgiro og detaljer direkte fra dem, men det er vi lokalt som sender ut annen medlemsinformasjon i form av invitasjon til årsmøte, o.l. Dersom du ønsker å motta slik informasjon elektronisk, så ber vi deg også om å trykke på linken nedenfor og melde deg på vår elektroniske liste, det gjør vår administrasjon av denne tjenesten enklere og vi sparer både porto og miljøet. Dersom du ønsker informasjonen tilsendt pr post får du selvfølgelig det. Takk!

Påmelding elektronisk medlemsinformasjon fra DOOA!
NB! Du må ha fått tildelt et medlemsnummer for å kunne melde deg inn på den elektroniske tjenesten, så dersom du er nytt medlem så besøk denne siden igjen etter at du har mottatt informasjon om ditt medlemskap.

Ønsker du å fjernadoptere et dyr fra Hjelpesenteret?

Våre faddere er svært viktige støttespillere for oss da de står for en av de aller viktigste inntektskildene vi har! Fadderne velger selv hvor mye de ønsker å støtte «sitt» dyr med  men minimumsbeløpet er kr. 50 pr måned pr dyr. Når du melder deg inn vil du motta informasjon pr post samt betalingsinformasjon. Du vil motta bilde av ditt fjernadopterte dyr og dersom ikke dyret får nytt hjem innen ca 4. mnd sender vi en oppdatering til deg om hvordan dyret har det hos oss. Alle er også hjertelig velkomne til å besøke sin fadderkatt i våre åpningstider, bare husk å avtale på forhånd så ikke vi plutselig har for mange på en gang. Ta da kontakt pr e-post på post@dooa.no. Som fadder får du også skattefradrag for ditt årlige beløp dersom din totale pengegave til vår forening er min. 500, max 20.000, dette kan du lese mer om her.

Informasjon til faddere om KID-nummer, bankkonto, og AvtaleGiro for fjernadopsjon.

Vi har flere faddere enn dyr som er med i fadderprogrammet, så dyrene kan ha flere faddere. Bidraget vi får inn på denne ordningen gir oss mulighet til å gi dyrene det beste i pleie, riktig kosthold, leker til aktivisering, veterinærtilsyn, i tillegg til at vi trenger penger til varme, renholdsmidler, osv. Vi setter umåtelig stor pris på våre faddere og syntes det er veldig hyggelig når dere velger å besøke dyrene deres. Fjernadopsjon er også en flott måte å ha et dyr å følge for de som enten ikke kan ha dyr selv pr i dag, men også de som f.eks har allergi i familien men ønsker allikevel å få et litt mer nært forhold til dyr.

Pr i dag har vi kun katter og kaniner med i vårt fadderprogram men håper at vi etter hvert også kan utvide til andre dyrearter. Du kan bli fadder ved å benytte skjemaet nedenfor. Du må enten være over 18 år eller få bekreftelse fra foresatt om at du kan få være fadder.

Ønsker du å bli en fast giver?

Det aller meste av vårt arbeid foregår på frivillig basis og inntektene er i hovedsak fra privatpersoner. Det aller viktigste for oss er stabilitet og en måte å hjelpe oss og hjelpe dyrene er å være fast giver. Det vil si at alle som ønsker å gi oss et fast beløp pr måned eller år vil få tildelt eget KID-nummer – da gir det oss lite manuelt arbeid, og penger og tid kan brukes på dyrene!

Bli fast giver: https://dooa.no/stott-oss/bli-fast-giver/

Alle som gir rene pengegaver til oss på mellom kr 500 og kr 25 000 (sats i 2022) har rett til fradrag på skatten. Maksbeløpet på kr 25 000 gjelder totalt til alle godkjente organisasjoner pr år pr person. For at vi skal kunne innrapportere din gave så må vi få opplyst ditt 11-siffrede personnummer slik at vi får innmeldt dette elektronisk til Skatteetaten. Mer om dette kan du lese på Skatteetatens nettsider: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/gave-og-arv/gave-til-frivillige-organisasjoner/.

Tusen takk for at du vil bidra til vårt arbeid for dyr i nød!

Frivillig arbeid

Vi har i dag én ansatt i organisasjonen som jobber administrativt. Ellers utføres arbeidet på frivillig basis av dyrevenner. Ihht våre vedtekter er praktisk arbeid for dyr i nød 1. prioritet for alle lokalavdelinger i Dyrebeskyttelsen Norge, noe som innebærer at vi skal yte hjelp til nødstedte dyr så langt vi klarer.

Per i dag har vi vårt hovedsete ved vårt Hjelpesenter i Mosseveien 226. Her har vi hovedsakelig katter og disse trenger stell og omsorg hver dag. Kattene er i private fosterhjem før de kommer til Hjelpesenteret, så de slipper å gå ute og vente på plass, samt at da kan de få litt roligere forhold etter kastrering/andre nødvendige operasjoner. Kattemødre med unger trenger også private fosterhjem til de er gamle nok til å komme til Hjelpesenteret for omplassering. Vakter ved Hjelpesenteret er delt inn i morgen og kveld, og frivillige har både faste vakter og ekstravakter. Renhold og god hygiene er svært viktig for å holde dyrene våre friske og mye av arbeidet her går ut på å holde Hjelpesenteret rent og pent, i tillegg til å kose med og sosialisere dyrene. Dersom du kunne tenke deg å bidra med dette, send oss en e-post til post@dooa.no eller benytt kontaktskjemaet nedenfor. Du må være over 18 år for å kunne jobbe som frivillig hos oss.

Andre dyrearter har vi per i dag i private fosterhjem, vi er helt avhengige av at privatpersoner åpner sine hjem for å hjelpe oss og ta vare på disse dyrene inntil vi finner nye, permanente hjem. Dette er en ypperlig ordning for dere som ønsker kontakt med dyr men ikke ønsker å binde dere til dyrehold i mange år framover. Hvor lenge dyr trenger fosterhjem er svært forskjellig, så det er fint om vi får beskjed fra de som kan bidra om hvor lenge av gangen de evt kan passe dyr for oss. Høres dette ut som noe for deg kan du melde din interesse via dette skjemaet.

Andre dyrevernsaker, som forsøksdyr, pelsdyroppdrett, osv, bidrar vi med når vi har kapasitet. Dersom dette er saker du brenner mer for, ta gjerne kontakt med Dyrebeskyttelsen Norge på post@dyrebeskyttelsen.no og meld din interesse, dyrene trenger alltid flere som taler deres sak! Husk at brevskriving, kontakt med myndigheter, opplysningsarbeide, oppfølging av mishandlingsaker, osv også er viktig dyrevernarbeid! En kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

Vil du gi din Grasrotandel til dyrene?

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller en forening som du ønsker å støtte – din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte vårt arbeid for dyrene! Siden Grasrotandelen ble lansert for få år tilbake har inntekten fra denne ordningen vist seg å bli svært så viktig og verdifull for vårt arbeid.

Grasrotandelen er ingen ekstra kostnad for deg, tildelingen foregår fra overskuddet hos Norsk Tipping og det betyr i praksis at dersom du har spillerkort hos Norsk Tipping, så vil 5 % av innsatsen din gå direkte til din Grasrotmottaker som økonomisk støtte. Spillekort får du kjøpt hos din kommisjonær eller du kan bestille det på www.norsk-tipping.no. Vi håper du ønsker å gi dyrene din andel og det kan gjøres på følgende måter:

  • Hos kommisjonær, vårt organisasjonsnummer er 983549438.
  • Sende en SMS med kodeord GRASROTANDELEN 983549438 til nr. 2020 (tjenesten er gratis).
  • Internett: –  www.norsk-tipping.no/grasrotandelen.
  • Norsk Tipping Mobilspill.

Mer informasjon finnes på nettsidene til Norsk Tipping nevnt ovenfor. Her vil du også kunne følge med på hvor mye Grasrotandelene genererer for de enkelte Grasrotmottakerne.

Takk for støtten!

Gi en gave

Alle gaver, uansett størrelse, er med på å gjøre vårt arbeid for dyrene mulig! Ønsker du å gi oss en pengegave kan beløpet settes direkte inn på vår konto 7032.06.09745, husk da å merke betalingen med «gave» så vi får bokført beløpet riktig i vårt regnskap. Dersom du ønsker å få en bekreftelse på innbetalt beløp, uansett størrelse, send da oss gjerne en e-post til post@dooa.no. En del av våre givere har valgt å sette opp et fast gavebeløp pr mnd i sin nettbank. På den måten mottar vi et forutsigbart beløp, samtidig som giver kan spre årsbeløpet utover på flere perioder.

Du kan også sette over et valgfritt beløp ved å bruke VIPPS, vårt nr. er 12260 eller søk opp navnet vårt i sin helhet eller «DOOA».

Alle pengegaver til oss gir rett til skattefradrag for beløp fra kr. 500 – 25 000 pr år (gjeldende sats for 2022). Dette maksbeløpet er totalt gavebidrag til veldedige organisasjoner pr person pr år. For at vi skal kunne innrapportere din gave må vi ha ditt 11-siffrede personnummer, da vi er pliktig til å innrapportere dette til kemneren i januar hvert år. Les mer om skattefradrag her.

SMS

Hvis du ønsker å støtte oss via din mobiltelefon er SMS en svært enkel måte å støtte oss på. Send da ordet DOOA til telefonnummer 2377 og du gir automatisk kr. 100 til vårt arbeid for dyrene. Enklere blir det ikke! Hvis du har spørsmål til tjenesten så ta gjerne kontakt med vårt sekretariat hos Dyrebeskyttelsen Norge, da de administrerer denne på vegne av alle lokalavdelingene, post@dyrebeskyttelsen.no eller tlf. 23 13 92 50.

Testamentariske gaver

Ønsker du å tilgodese dyrene i ditt testamente? Alle voksne personer bør vurdere å sette opp et testamente i god tid før pensjonsalder og testamentariske gaver er også en viktig del av vår inntekt for å hjelpe dyr i nød. Dyrebeskyttelsen Norge (DN) tilbyr gratis advokathjelp til å sette opp testamente for de som ønsker å tilgodese foreningen, enten om det er til oss lokalavdelinger eller til DN sentralt. Testamentariske gaver til oss er fritatt for arveavgift så ditt bidrag vil gå direkte til dyrene vi hjelper.

For gratis advokatbistand, ta kontakt med Advokat Knut Brindem, tlf 22 33 44 66 eller e-post post@brindem.no. Dersom du ønsker å tilgodese vår forening, husk å benytt vårt organisasjonsnummer 983 549 438, slik at det ikke er noen tvil om hvem forening du ønsker din gave skal tilfalle.

Kjøpe artikler

Alle kjøp i vår nettbutikk sendes med Klimanøytral Servicepakke fra Posten Norge / Bring, dvs dere vil motta varsel pr e-post og/eller telefon når pakken er klar til avhenting på ditt postkontor. Prisene for denne tjenesten varierer ut fra vekt og hvor i landet man bor. Normalt ligger prisene fra kr. 105 (inkl mva) til 150 (inkl mva). Vi har derfor lagt inn en fast gjennomsnittspris når dere bestiller, men korrekt pris vil beregnes ved pakking og faktureres dere. Les mer om priser, soner og levering hos Bring her: http://www.bring.no/hele-bring/produkter-og-tjenester/artikler/klimanoytral-servicepakke

Vi har også lagt inn et miminumsbeløp for bestillinger i vår nettbutikk på kr. 100, da vi jobber frivillig alle sammen og småordrer koster for mye i tid og penger for oss å håndtere, vi håper på forståelse for det. Våre betingelser må godkjennes før dere får gå videre til kassen etter å ha valgt produkter, men dere kan også lese dem her: https://dooa.no/butikk/vilkar-nettbutikk/.

Innsamlingsaksjoner på Facebook

Høsten 2017 åpnet Facebook for at privatpersoner kan samle inn penger til veldedige organisasjoner i Europa. Vi gikk gjennom en sertifiseringskontroll og i begynnelsen av desember 2017 ble vi godkjent. Denne måten å samle inn penger på er veldig enkel og effektiv for givere og vist seg å være stor suksess! Mange samler inn penger i forbindelse med egen bursdag eller andre merkedager, til spesifikke saker, o.l.

Hvis du ønsker å opprette en slik innsamlingsaksjon, gå til våre facebooksider og du er i gang!

Utvalgte kampanjer/prosjekter = øremerkede midler

Rene pengegaver og fjernadopsjon kommer innunder regelen om skattefradrag til frivillige og veldedige organisajoner, ref. Skattelovens § 6 – 50. Dvs. at beløp mellom kr. 500 og 25 000 (gjelder 2022) gitt til Dyrebeskyttelsen Norge (foreningen under ett) kan trekkes fra pr år. For at vi skal oppfylle lovens krav må vi rapportere inn hvilket beløp vi har mottatt til kemneren i januar hvert år på ditt 11-siffrede personnummer. Det er vårt sekretariat hos Dyrebeskyttelsen Norge som står for innrapporteringen til kemneren. Vi gjør oppmerksom på at medlemskontingenten ikke er en del av denne ordningen, så f.eks Avtalegiromedlemmer som betaler kr. 50 pr måned (600 pr år) får ikke fradrag da gavebeløpet er kun kr. 390 for hovedmedlemskap. Er du fadder derimot, og betaler kr. 50 pr måned (600 år minimum), har du fradragsrett for hele beløpet. Ta kontakt med oss på post@dooa.no eller telefon 23 13 45 45 (mandag – fredag, kl 10 – 14) hvis du ønsker å vite mer!

Hver krone teller, så på vegne av dyrene – takk!