Skip to main content
Aktuelt

Vi pusser opp Hjelpesenteret

Av 24. mai 2023Ingen kommentarer

Hjelp! Det regner inn gjennom veggen på hjelpesenteret vårt!

I 1997 var vi så heldige at vi arvet et hus som vi får bruke som hjelpesenter, for å kunne gi praktisk hjelp til dyr i nød i stor-Oslo. Bygget er et trehus fra 1920-tallet og har hele tre etasjer der vi har adopsjonsklare dyr og et helserom der vi tar imot nyankomne dyr, rett inn fra gata. Vi har boder, garasje og en luftegård for katter. Nærheten til Oslo sentrum gjør det lett å komme frem, både for frivillige og besøkende.

Det er et nydelig hus, men behovet for en ordentlig ansiktsløftning har vært der lenge. I vinter regnet det gjennom veggen i stuen, og kulda trekker inn rundt dårlig tilpassede vinduer. En periode var vi redde vi måtte flytte kattene vekk fra hjelpesenteret, når det ikke gikk an å få temperaturen over 10 grader enkelte steder. I tillegg var det råte i bæringen på balkongen, og dette er noe av det vi er i ferd med å utbedre.

Vi ønsker å gi dyrene et trygt sted å være mens vi leter etter et deres for-alltid-hjem og sørge for at hjelpesenteret kan brukes i mange tiår til. Nå er dyrene på hjelpesenteret derfor flyttet ut i fosterhjem, og vi har startet jobben med å utbedre skadene. Som vi fryktet så det ikke bra ut, da vi rev deler av kledningen. Våt, ødelagt isolasjon, mugg og råttent treverk møtte oss flere steder. Vi pusser nå opp ytterveggene for å reparere vannskade og ta vekk mugg og fuktig isolasjon. Vi må i tillegg sette inn nye dører så vi ta imot flere dyregrupper, og installere en oppvaskmaskin for å bedre hygiene. I luftegården må vi bytte alle løpeganger og klatretrær.

Dette er en stor og omfattende jobb, men veldig nødvendig. Vi gleder oss til å få hjelpesenteret i bedre stand, både for dyr og for frivillige!