Skip to main content
Ukategorisert

Veterinærbistand for kjæledyr fra Ukraina

Av 4. april 2022desember 14th, 2022Ingen kommentarer

Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus (DOOA) vil i samarbeid med veterinærkjeden EMPET hjelpe deg med å betale for nødvendig veterinærbistand inntil NOK 5 000 dersom dyret ditt blir sykt eller skadet når du er i vårt distrikt.

VIKTIG! Alle dyr som har blitt brakt til Norge må registreres ved ankomst hos Mattilsynet og Mattilsynet vil da sørge for at dyret får nødvendig behandling for å kunne oppholde seg i Norge. Katter, hunder og ildere må også id-merkes og et dokument utstedes av Mattilsynet etter at alt er i orden. Dette dokumentet MÅ følge dyret til enhver tid og må fremvises hos veterinær for at vi skal kunne dekke kostnaden. Har du ikke dette dokumentet må du ta kontakt med Mattilsynet, www.mattilsynet.no.

Dersom du har mistanke om at noe er galt med dyret ditt kan du gjøre som følger:

  • Ta kontakt med den EMPET-klinikken som er nærmest deg og bestill time, se oversikt over deltagende klinikkene nedenfor.
  • Gi beskjed om at dyret er fra Ukraina og at behandlingen er en del av avtalen med DOOA.
  • VIKTIG! Ta med dokumentet fra Mattilsynet når du møter opp til timen.
  • EMPET sender faktura direkte til oss etter endt behandling.
  • Medisiner som følge av nødvendig behandling hos EMPET må du legge ut selv hos apotek, kontakt oss på post@dooa.no for hvordan vi kan bistå deg for å få refundert disse utleggene.

Bistanden nevnt over gjelder for personer med flyktningstatus og som til enhver tid befinner seg i vårt distrikt, det vil si Stor-Oslo (Oslo og Akershus). Dersom du befinner deg utenfor vårt område kan du ta kontakt med oss på post@dooa.no så kan vi se om vi kan finne andre som kan bistå deg der du er.

Denne bistanden gjelder til og med 31. januar 2023.

Hvis dyret ditt er i hjemmekarantene og trenger veterinærhjelp, ber vi deg kontakte EMPET Kalbakken på telefon 21 42 06 40 eller epost kalbakken@empet.no.  Husk å informere oss om at dyret ditt er hjemmekarantene, slik at vi kan ta nødvendige forhåndsregler når du kommer.

Deltagende klinikker:

English version
Ukraine version (України)