Vi har i dag én ansatt i organisasjonen som jobber administrativt. Ellers utføres arbeidet på frivillig basis av dyrevenner. Ihht våre vedtekter er praktisk arbeid for dyr i nød 1. prioritet for alle lokalavdelinger i Dyrebeskyttelsen Norge, noe som innebærer at vi skal yte hjelp til nødstedte dyr så langt vi klarer.

Per i dag har vi vårt hovedsete ved vårt Hjelpesenter i Mosseveien 226. Her har vi hovedsakelig katter og disse trenger stell og omsorg hver dag. Kattene er i private fosterhjem før de kommer til Hjelpesenteret, så de slipper å gå ute og vente på plass, samt at da kan de få litt roligere forhold etter kastrering/andre nødvendige operasjoner. Kattemødre med unger trenger også private fosterhjem til de er gamle nok til å komme til Hjelpesenteret for omplassering. Vakter ved Hjelpesenteret er delt inn i morgen og kveld, og frivillige har både faste vakter og ekstravakter. Renhold og god hygiene er svært viktig for å holde dyrene våre friske og mye av arbeidet her går ut på å holde Hjelpesenteret rent og pent, i tillegg til å kose med og sosialisere dyrene. Dersom du kunne tenke deg å bidra med dette, send oss en e-post til post@dooa.no eller benytt kontaktskjemaet nedenfor. Du må være over 18 år for å kunne jobbe som frivillig hos oss.

Andre dyrearter har vi per i dag i private fosterhjem, vi er helt avhengige av at privatpersoner åpner sine hjem for å hjelpe oss og ta vare på disse dyrene inntil vi finner nye, permanente hjem. Dette er en ypperlig ordning for dere som ønsker kontakt med dyr men ikke ønsker å binde dere til dyrehold i mange år framover. Hvor lenge dyr trenger fosterhjem er svært forskjellig, så det er fint om vi får beskjed fra de som kan bidra om hvor lenge av gangen de evt kan passe dyr for oss. Høres dette ut som noe for deg kan du melde din interesse via dette skjemaet.

Andre dyrevernsaker, som forsøksdyr, pelsdyroppdrett, osv, bidrar vi med når vi har kapasitet. Dersom dette er saker du brenner mer for, ta gjerne kontakt med Dyrebeskyttelsen Norge på post@dyrebeskyttelsen.no og meld din interesse, dyrene trenger alltid flere som taler deres sak! Husk at brevskriving, kontakt med myndigheter, opplysningsarbeide, oppfølging av mishandlingsaker, osv også er viktig dyrevernarbeid! En kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe!