Skip to main content
 

Fosterhjem

Vi i Dyrebeskyttelsen Norge, Oslo og Akershus (DOOA) drifter jo som kjent Dyrebeskyttelsens Hjelpesenter i Oslo. Her er det stort sett bare katter som får opphold, da senteret dessverre ikke er tilpasset andre smådyr og hunder får vi ikke lov til å ha på eiendommen av kommunen. Katter og kaniner er de dyreartene som det er absolutt flest av som trenger hjelp, men andre dyrearter dukker også opp.

Vi søker etter fosterhjem til alle dyrearter, katter inkludert! Har du mulighet til å tilby et dyr eller to dette, inntil vi finner nytt og permanent hjem til dette dyret? Kanskje du har plass til et hamster til? Eller hva med en chinchilla? Eller kanskje en sliten kattemor med barn som trenger et midlertidig sted å være inntil ungene er gamle nok for omplassering? Eller en hund som ikke har hatt det godt hittil i livet? Mulighetene er mange og en ting er sikkert, de trenger alle hjelp.

Vi vil samtidig få presisere at det er viktig at dersom du melder deg som fosterhjem, må du også være villig til å bruke den tiden og de kreftene et kanskje utmattet, redd og sultent dyr trenger! Det holder dessverre f.eks. ikke å si at «jeg har plass til en kanin i et bur i stuen». Kaninen må ha tilsyn, stell og mosjon hver dag og vi krever at spesielt kaniner ikke holdes i små tradisjonelle bur, og heller få bo fritt inne på lik linje som katt og hund, evt i et eget rom/binge i huset, stall/hesteboks eller isolert kaninhus ute med tilhørende, permanent og stor luftegård. En hund må luftes, stelles og sosialiseres, en ilder må aktiveres, osv! En fosterhjemsperiode kan vare alt fra en uke til måneder av gangen. Vi kan ikke garantere hvor lang tid det vil ta å finne et nytt, godt hjem til det enkelte dyr, og dyrene kommer heller aldri til oss på bestilling! Vi dekker kostnader som gjelder dyrene direkte, som fôr, strø/sand, veterinær, o.l. ved innlevering av kvitteringer til oss. Evt skader på ting eller personer må fosterhjemmet selv ta på seg og vi anbefaler uansett alle som har mye omgang med dyr om å ta stivkrampesprøyte ihht råd fra legen.

Syntes du dette høres interessant ut og du har tid til å hjelpe et dyr i direkte nød, fyll ut skjemaet som ligger i linken nedenfor. OBS! Du må være over 18 år eller ha godkjennelse fra foreldre! Det varierer en del fra årstid til årstid hvor mange fosterhjem som er i bruk. Det er viktig at du ikke bor for langt unna oss av praktiske hensyn, både med tanke på oppfølging fra vår side og veterinærbesøk, etc.

En kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

Vi ser frem til å høre fra deg!