Skip to main content

Ruben

Ruben er en veldig sosial og kosete katt med en stor og herlig personlighet. Han passer inn hos en kattevant familie med enten store barn eller de uten barn. Vi tror han kan trives med å dele et hjem med en annen katt, så vi håper noen der ute som har en snill katt fra før vil åpne sitt hjem og hjerte for denne herlige gutten.

Kjønn
Hann
Antatt født
2019
Ute-/Innekatt
Innekatt
Bo med barn?
Store
Bo med katt?
Ja
Bo med hund?
Søk om å adoptere

Ruben ble fraflyttet. Han bodde med flere katter, men av én eller annen grunn reiste de fra Ruben. Ruben hadde fått en stygg skade på øyet, kanskje det var derfor han ikke ble med på flyttelasset…

Øyet hans er blitt mye bedre nå, men han vil trolig være avhengig av øyedråper én gang om dagen resten av livet. For å sikre at han får dette, så omplasseres han som innekatt.

Ruben liker å være der menneskene sine er. Han er en skikkelig kosegutt som elsker kos. Han kan koses med overalt, også magen kan koses noen ganger, men kun av de han kjenner godt. Elsker også å bli børstet, da maler han høyt! Ligger gjerne inntil deg, kan en sjelden gang legge seg på fanget. Av og til kan han legge seg litt på magen din.

Han er veldig glad i folk og kommer gjerne bort til besøkende og hilser og lar seg blir kost med (så lenge man respekterer grensene, slik som ikke på magen osv.).

Ruben er en katt som trenger mye stimuli, så han trenger å komme til noen som kan leke mye med ham. Han kan leke kjempelenge, litt med sånn stang med snøre, men aller mest er han glad i hårstrikk. Han hopper høyt hvis du kaster hårstrikken opp i luften, eller han løper etter den langs gulvet. Løpe etter små baller er gøy, og at mennesket løpet etter ham, er også moro. Under lek kan han klore og bite, men han biter ikke hardt.

Ruben er også glad i å leke i vann, det er veldig gøy. Favorittleken er jo hårstrikk, men når han er ferdig med å leke med den, så bærer han den ofte bort til vann- og matskålen sin og dynker den i vann før han legger den i matskålen og spiser maten sin. Han bruker også å stikke poten ned i vannet og så slikke av den og på den måten drikke. Det kan han også finne på å gjøre med vannglasset ditt hvis du ikke følger med.

Han er glad i mat, så må passe på eventuelle tallerkener eller melkeglass. Hvis ikke, er han oppi det med snuten om man ikke følger med.

Han sover ofte i sengen. Av og til hele natten, mens han av og til tusler ut på stuen etter hvert. Da kan han av og til enten ligge inntil deg, mellom beina dine eller i kroken av beina dine hvis du ligger på siden.

Han liker å legge seg til å sove under dyner eller tepper, så hvis du ser en klump på sengen din, så er det Ruben.

Han er flink å bruke klorestativ. Kan av og til klore på noen kurver som fosterhjemmet har, men de likner på klorestativet, så vi tror han tenker det er ok. Han rører ikke plantene, så de får du i hvert fall ha i fred.

Ruben er ikke så glad i bli løftet, men tolererer det i kort tid av de han kjenner. Han er som mange andre katter en katt som kan bli overstimulert av for mye kos, da sier han fra og biter mot deg eller langer ut en labb. Men bare som en trussel, han er ikke aggressiv.

Han er en utrolig flott katt med masse personlighet. Han har veldig «orange cat behavior» som er mye snakket om i sosiale medier. Fosterhjemmet synes det er mest artig at han har litt temperament, men passer ikke for de som kan være litt redd for slikt. Han er ikke langsur, så han kan lange ut mot deg i det ene øyeblikket og i det neste male og ville kose, og han maler veldig høyt. Han er også en pratsom katt, så vi bruker nesten å holde samtaler med ham.

Ruben trenger øyedråper èn gang daglig. Noe man må følge litt med på, er om han begynner å knipe med øyet. Da kan han plutselig trenger to. Går fint å gi øyedråper så lenge man setter seg ned og plasserer ham mellom beina så han ikke stikker av. Ruben trenger oppfølging av øyet sitt hvert år. Han går fint å sette i bur, bare sett ham inn med rumpa først. Mjauer en del på turen, men ikke noe mer enn det. Han er ikke så glad i å være hos veterinæren, så han trenger beroligende når han skal dit. Han har god effekt av å bruke noe som heter Bonqat.

Ruben er kastrert, chippet og vaksinert. Vi tar et adopsjonsgebyr på kr. 1200,-

Kan du tilby Ruben et godt liv innendørs med å tilpasse boligen etter kattens behov og sørge for at boligen er sikret så han ikke kommer seg ut, ta kontakt på katt@dooa.no

Hvis ikke Ruben virker å være rette katten for deg, kanskje noe av våre andre innekatter kan være det, se https://dooa.no/adopsjon/innekatt/

Søk om å adoptere