Skip to main content
Fugl

Persille og Romeo

Av 13. september 2023Ingen kommentarer

Pip-piiiiiip! Hei på deg. Vi er kjæresteparet Persille (grønn) og Romeo (turkis), født i 2019. Ettersom vi er hverandres sjelefugl, vil vi derfor adopteres sammen.

Jeg, Persille, er en nysgjerrig og lekelysten undulathunn med en vakker grønn fjærdrakt. Da jeg kom til dyrebeskyttelsen, fikk jeg endelig en lekekamerat, og vips gikk jeg fra å være litt «lubben» til å bli en habil flyver. Jeg er oftest den som fører an når det tas mange runder i stua på morgenen. Jeg er ikke helt tam, og er fremdeles litt sky ovenfor mennesker. Men i flokken er jeg sjefen og liker at ting er på min måte. Av og til, etter å ha spist, kan jeg få en liten «hostekule» som kan høres litt voldsom ut, men dette går raskt over av seg selv.

Jeg, Romeo, er en livlig og blid fyr som elsker å skravle. Faktisk skravler jeg gjerne store deler av døgnet. Mitt neseparti er litt skjevt grunnet en skade som oppstod der jeg bodde tidligere, men jeg bærer ikke preg av skaden i dag. Ellers omtales jeg som en flørtete fyr som både skravler med gamlekjæresten og den nye «flammen» Persille. Men det er derimot sistnevnte jeg mater, koser og passer best på. I likhet med Persille er ikke jeg heller tam, men jeg er ikke fullt så engstelig, og jeg blir sittende på buret når yndlingsgrønnsaken min blir servert, nemlig spinatblader!

Ellers er vi begge veldig glad i å klatre rundt på kvistene som er hengt opp i stua, sitte på bilder og prøvespise litt på bladene på stueplantene. Og når det er mennesker til stede som snakker, er vi gjerne med og skravler på vår måte.

Persille og Romeo bor hovedsakelig utenfor buret, på greiner som fostermor har hengt opp mellom og ved to vinduer. Spising foregår inni og oppå buret.

Persille og Romeo kan bli opptil 18 år gamle. Adopsjonsgebyret er kr 400,- per fugl.

Har du et hjem til disse to skjønningene? Fyll ut en søknad på https://dooa.no/adopsjon-fugl/ og noter Persille og Romeo under «Hvilke type fugl ønsker du».