Tinka

Mitt navn er Tinka (født i 2019). Jeg er en veldig trygg og sosial katt som passer fint til en familie med enten store barn eller de uten barn, er ikke så glad i små barn da de er uforutsigbare. Å dele et hjem en annen katt er uaktuelt! Helt ok å møte de ute, men hjemmet mitt vil jeg har for meg selv. Siden jeg er funnet ute, så vil jeg fortsette livet med å ha denne muligheten, bare ikke ved trafikkerte veier.

Jeg ble funnet virrende og forskremt gatelangs på Tøyen. Store bråkete biler suste forbi. Når noen plukket meg opp, trodde jeg at jeg var reddet… men neida, av en eller annen grunn ble redningen kortvarig, så på nytt var jeg i disse skumle bråkete gatene. Jeg prøvde desperat å få hjelp, fulgte etter mennesker mens jeg tryglet om hjelp. En uke etter første redning så var det endelig et snilt menneske som forstod jeg var i nød og tok meg med og jeg ble levert til Dyrebeskyttelsen.

Jeg elsker å leke, gjerne tidlig på dagen eller om kvelden – da er lekehumøret på topp! Kan bruke litt klør og tenner, men det er bare for moro skyld. Jeg er litt forsiktig også.  Møblene lar jeg være i fred så lenge jeg har en klorepinne.

Kos ønsker jeg godt velkommen, spesielt om morgenen. Koser du meg på magen går det fint, men det kan fort bli til lek. Å ligge på fanget er jeg ikke glad i, men ligger veldig gjerne på sia av deg! På kvelden kommer jeg til sengen din for kos.

Jeg lar meg bære hvis du løfter meg opp for kikke på noe jeg er nysgjerrig på! Vanligvis liker jeg ikke å bli løftet, men da sier jeg bare ifra med et mjau. Ikke kloring eller biting.

Vent på meg, jeg blir med! Jeg er veldig sosial og kommer til å følge deg fra rom til rom! Snakker litt med deg, kanskje. Gir et lite purr når du kommer hjem eller står opp. Mjauer når det nærmer seg de faste mat-tidene mine. Generelt liker jeg godt å snakke med deg!

Min helse er på topp, er jo bare 1 år, men veterinæren fikk seg en overraskelse når hun åpnet meg, for jeg hadde bare en halv livmor og en nyre. Nå er livmora fjernet, fikk heldigvis beholde nyra. Siden jeg har bare en nyre må jeg ha nyrefôr resten av livet, men det smaker så godt, så det ser jeg ikke på som noe problem.

Jeg er kastrert, chippet og vaksinert. Har du gode og trygge utemuligheter og ønsker å gi meg mitt for-alltid-hjem, ta kontakt på katt@dooa.no

Personvern og cookies