Signe og Sky

Hils på Signe og Sky!

Sky er en frisk, 6 år gammel hannkatt. Han har bare tre bein, men det stopper han ikke fra å være både leken og kosete. Signe er en hunnkatt som er født 19. oktober 2020.

Signe og Sky er veldig glad i hverandre og ønsker gjerne et for-alltid-hjem sammen. De passer med både små og store barn og er veldig glade i både kos og lek. De løftes gjerne for ekstra kos og sier ikke nei til kos på magen. De er skeptiske til hunder og andre katter, og er ikke glade i å kjøre bil. De vil gjerne ha et hjem med gode utemuligheter, uten trafikk og hvor de er trygge fra andre katter.

 

Litt som Sky (hvit pels):

Sky er unik katt både i utseende og personlighet. Han er halvt sphynx, med fin, kort og hvit pels med tre bein. Han har også et grønt og et blått øye. Dette begrenser han på ingen måte og han kan få til mer med sine tre bein enn de fleste katter kan med fire.

Om det er en hyssing eller fjær til stede så både hopper og løper han som de beste! Skys favoritt lek er å jakte på hyssing, spesielt når den beveger seg under en avis og han kan stupe fra den ene siden til den andre.

Sky er en veldig kontaktsøkende katt, og han vil ikke kaste bort en mulighet til å legge seg til rette på deg om du tar en lur på dagen. Det gjør han både fornøyd og glad og vises med maling.

På natta foretrekker han å sove på sengen, men helst en plass uten dyne. Så ikke bekymre deg for dårlig plass eller en kamp om dynen på natten. Om han skulle ønske litt mer oppmerksomhet, så tar han saken i egne hender og dytter hodet sitt inntil håndflaten din og gir seg en god kos. En annen strategi er å sette seg på selve armen. Sky er en veldig sosial katt, så om han er hjemme alene litt for lenge så får du høre det når du kommer hjem.

Sengetid etter lek og moro er den beste tiden for kos. Hans favorittleker er hyssing som er knytt til en pinne, eller fjær som er knytt fast i litt hyssing. Det er ekstra gøy om du knyter hyssingen til en pinne.

Sky er veldig tolerant når det kommer til å omgås andre katter og han blir veldig glad når nabokatten kommer på besøk. Han har aldri frest eller vist noen form for aggresjon ovenfor andre katter. Han elsker å leke med Signe, hans fostersøster, og de bruker mye tid på leke og jage hverandre.

Noen ganger ender leken med Signe til en vaskestund, hvor de vasker hverandre og koser seg sammen. Samtidig har Sky blitt mobbet tidligere, og er derfor veldig underdanig rundt andre katter. Han tar derfor et steg tilbake hvis Signe eller andre katter er i nærheten når du leker med hyssing eller mater dem. Det kan derfor se ut som at han ikke liker å leke eller ikke er sulten, men det er ikke tilfelle. Han trenger bare å få litt tid til å leke på egenhånd (i et eget rom kanskje).

Når Sky først møter en annen katt, og den katten prøver å leke med han, så blir han ganske nervøs og kan finne på å frese eller løpe vekk. Men så fort han lærer seg at den nye katten bare vil leke, så blir det non stop moro for begge to.

Det er lett å få med seg når han har det gøy, fordi han lager kvitrelyder mens han leker. Han er en veldig vokal katt og «prater» ofte med både oss og Signe, og han har en veldig unik stemme – vi har aldri hørt en katt lage disse type lyder før!

Andre gode kvaliteter Sky har er at han verken klorer på mennesker, møbler eller vegger. Han lærer fort, så han skjønner kjapt når det er et sted han ikke får lov til å gå – for eksempel ut inngangsdøra. Da sitter han bare rolig å ser på døra, selvom den er åpen. Han har en god appetitt, men allikevel tigger eller stjeler han ikke mat.

Vi tenker at Sky hadde elsket å ha gode utemuligheter: vi mistenker at han blir litt deppa av å måtte være inne hele tiden. Så et trygt og godt utemiljø, uten trafikk og hvor han vil være trygg fra andre katter hadde vært det mest ideelle. Sky og Signe er veldig gode venner og ønsker å bli adoptert sammen, det hadde vært helt ideelt.

Litt om Signe (svart pels):

Signe er både modig og dristig, men også rolig og skånsom. Signe er den ideelle lekekamerat for en litt redd katt. Signe kom til oss som en «terapikatt» for Sky, som hadde blitt mobbet tidligere. På kort tid, vasket hun han på hodet og de lekte sammen som søsken.

Signe har all spensten til en ung katt, men hun kan også være en rolig katt som lar vasene stå trygt på bordet. Hun er fremdeles litt for ung og rastløs til å kunne ligge i armen for kos, men hun holder ikke tilbake på malingen. Hun har et søtt «mjau», som hun sparer for å hilse på og for å si ifra at det er tid for middag.

Signe har veldig myk pels og strekker seg gjerne ut for å bli kost på magen. Hun holder deg gjerne med selskap på både sofa og i seng, men på natten så foretrekker hun å velge selv hvor hun skal sove.

Alle leker er Signes favorittleke og hun er en ekte verdensmester i fotball. Hennes foretrukne fotball er sammenkrøllet aluminiumsfolie. Om du lurer på hvor Signe er, så rist litt i en leke med litt lyd i, så kommer hun fort.

Signe liker å leke med Sky, men ikke like mye som hun vil leke med lekene sine, som er en skuffelse for Sky. Selvom Signe godtok Sky fra øyeblikket de ble introdusert, så likte hun ikke at nabokatten kom på besøk. Da uttrykte hun frykt og freste. Det var nok fordi hun kom først eller fordi hun så på nabokatten som en inntrenger, men utenom det, så er hun en enkel katt å ha med å gjøre som er rolig og avslappet.

Hun er ikke grådig og stjeler ikke til seg mat. Signe fikser på neglene sine på klorestativet, men har en gang eller to prøvd seg på sofaen. Det skal bare et tydelig «nei» til for at hun skjønner at det ikke er greit.

Vi tenker at Signe kommer til å være en super familiekatt og at hun kunne trengt noen gode utemuligheter – spesielt om hun ikke får nok leketid. Hun er veldig glad i Sky og det hadde vært veldig bra for dem og fått en hjem sammen.

Sky er kastrert og begge to er ID-chippet og vaksinert. Vi tar et adopsjonsgebyr på kr 1200,- per katt.

Har du gode og trygge utemuligheter og tror du kan være det rette for-alltid-hjemmet til Signe og Sky, ta kontakt på katt@dooa.no

Her kan du se flere katter som trenger hjem: https://dooa.no/omplassering/katt/

Personvern og cookies