Sammy

Sammy ble funnet livredd under en trapp i Homansbyen i sommer, da var han bare ½ år. Han har vært hos et av våre flinke og tålmodige fosterhjem for sosialisering og er nå endelig klar for å få sitt permanente hjem. Sammy kan ha godt av å ha selskap av en annen trygg katt.

 

Dette er hva fosterhjemmet skriver om Sammy:

Sammy kom til oss i juni som en veldig redd og skvetten katt, som overhodet ikke ville bevege seg ut av gjemmestedene sine før ingen av oss var tilstede eller til vi begge sov. Etter en del lokking med godteri, men også litt forsiktig løfting og kosing, ble han fort vant til oss og ville straks ha mer kos. Han har utviklet seg masse fra første gang, og har nå blitt en kjælen og veldig leken pus som kommer frem når han selv har lyst, og gir beskjed når han er sulten eller bare vil hilse.

Han kan fortsatt være skvetten når vi beveger oss, og vil helst løpe et annet sted hvis man tilfeldigvis beveger seg i hans retning. Vi har for eksempel forsøkt å sørge for at han spiser selv om vi er tilstede på kjøkkenet, og ikke løper vekk hvis vi beveger oss. Det går noen ganger, men han burde jo bli enda tryggere på dette. Til tross for at han kan være skvetten, hopper han i like stor grad opp i fanget, eller kryper tett inntil oss i sofaen eller i sengen når vi legger oss. Når han legger seg ved siden av oss har vi noen ganger børstet han med kattebørste, noe det ser ut som at han har likt godt.

Sammy jakter mye om natten, på alt fra hårstrikker, til frynser på tepper, og sin egen lille musebamse, og elsker også å bli lekt med på dagtid, så vi tror han vil trives best et sted han kan få mulighet til å gå ut, eller ha masse plass til å leke og herje fritt, uten at han forstyrrer noen!

Vi har blitt veldig glade i han, og fått like mye kos tilbake som vi har gitt, så det er trist å ta farvel, men vi føler likevel han burde få mulighet til å bli trygg på de menneskene han skal være hos for alltid, og ikke bare oss som er midlertidige. Det virker som at han har knyttet seg mye til oss, for han er ikke like trygg på gjestene våre. Derfor føler vi at det ikke burde gå enda lenger tid før han omplasseres, slik at vi ikke er de eneste han tør å leve med.

Ikke minst merker vi hvor nysgjerrig han er på verden utenfor og han har også fått sin favorittplass i vinduskarmen, der han noen ganger kommuniserer med fugler, mennesker og flyvende løv utenfor 😀 Da balkongdøra sto på gløtt i sommermånedene har han stått lenge i sprekken for å snuse og titte. Så vi håper også veldig på at han får muligheten til å bli en utekatt, nå som han fortsatt er liten og nysgjerrig!

Sammy kan omplasseres både som innekatt og utekatt. Som innekatt bør man ha stor plass og en annen trygg katt slik at han har selskap. Som utekatt bør man bo på et rolig sted med trygge utemuligheter.

Kunne du tenke deg å gi Sammy sitt for-alltid-hjem, ta kontakt med oss på katt@dooa.no

Personvern og cookies