Skip to main content
Omplassert

Ole, Dolce og Doffen

Av 29. november 2022desember 7th, 2022Ingen kommentarer

Hils på Ole, Dolce og Doffen 🙂

Dette er faktisk tre svært sjeldne undulater selv om de kanskje ikke ser sånn ut ved første øyekast. De er sjeldne av den grunn at de er klekket i et av Dyrebeskyttelsens fosterhjem, og det er ikke noe vi opplever så ofte. Grunnen til dette er at vi i Dyrebeskyttelsen forsøker i det lengste å redusere muligheten for at dyr i våre fosterhjem eller som blir adoptert fra oss får unger slik at vi ender opp med enda flere dyr som trenger nye hjem.

Kastrering av fugl er ingen god løsning, så med fuglene våre løser vi dette ved å ikke ha rugekasser eller lignende tilgjengelig som inspirerer til hekk. Noen ganger får vi imidlertid inn fugler som allerede har lagt egg som er befruktet og ruget på, og det er slik disse tre sjarmørene kom til verden.

Visste du at hekking og mating av ungene er svært energikrevende for fugleforeldrene, og at de derfor trenger ekstra næringsrik mat før og under hekking? Det er også svært viktig med kalsium og A-vitamin, spesielt for å hindre leggenød. Vi ser mange eksempler på at folk avler unger hjemme uten nødvendig kunnskap. Dette kan føre til utmagring og syke fugler, samt «splayed legs» søm fører til at fuglen ikke kan gå, så vi anbefaler på det sterkeste at man setter seg godt inn i hva som kreves før man setter inn en rugekasse til fuglene sine.

Ole, Dolce og Doffen er ikke helt håndtamme enda, men de er bare tre måneder gamle, så med riktig trening og litt tålmodighet mener vi det er mulig å få til hvis ønskelig. De er trygge nok til å sitte på hodet eller på en arm, men akkurat disse fingrene er litt skumle enda.

Alle tre er nysgjerrige og lekne.

Ole er den mest sosiale og er veldig glad i å henge med de store guttene i undulatflokken.
Dolce er en jente og litt mer opptatt av å utforske leker og gjenstander, og å få spise på en bok er favorittaktiviteten for øyeblikket.

Doffen er utforskende, leken og nysgjerrig og er førstemann som kommer flyvende når det tilbys spennende mat.
Disse tre kan adopteres sammen eller hver for seg men om du skal ha bare én av dem, må du ha andre undulater fra før da disse ikke vil trives som alenefugler.

Ole, Dolce og Doffen trenger bur med god plass til å bevege seg, leker og gjenstander som kan utforskes og aktivisere dem, og de trenger å få fly fritt minimum 4 timer hver dag. Dolce og Doffen er spesielt knyttet til hverandre, så det hadde vært hyggelig om de fikk et hjem sammen.

Har du det som trengs og ønsker å adoptere én eller flere av dem, send oss en søknad på https://dooa.no/adopsjon-fugl, eller ta kontakt på fugl@dooa.no hvis du har noen spørsmål.