Skip to main content

Obelix

Obelix er en veldig aktiv, leken, sosial og tillitsfull katt som passer til en rolig, kattevant familie uten altfor små barn. Om du har en snill og trygg katt fra før er det bare et pluss. Alternativt kan han omplassereres sammen med broren sin Asterix.

Obelix trenger gode og trygge utemuligheter.

Han kom til oss da et kattehold hadde gått over styr. To hjemløse katter som ble matet gikk raskt til mange flere.

Kjønn
Hann
Født
2023
Ute-/Innekatt
Utekatt
Bo med barn?
Store
Bo med katt?
Ja
Bo med hund?
Søk om å adoptere

Jeg er en utadvent, aktiv og nysgjerrig pusekatt som elsker å kose meg, bli koset på, og gnir meg gjerne langs anklene dine når du beveger deg rundt i huset. Jeg kan trives godt med å bli løftet på og sitter gjerne en stund på armen. Jeg sjarmerer de fleste i senk ganske fort med mine lange, hvite værhår, et smil om munnen og sakte blunk til de jeg flørter med. Dagene går med til å leke, lukte, utforske og sove. Jeg kan godt leke med andre katter eller mennesker, men blir fort litt overivrig og tar lekene fra de jeg leker med. Jeg anser meg selv som den fødte jeger – på tross av at mesteparten av jakttiden går med på å se lengtende etter “byttet” mitt.

Jeg er ikke nødvendigvis en fangpus, jeg har ikke helt roen i meg til å ligge bedagelig. Jeg tråkker gjerne litt rundt, sier hei og får litt kos før jeg tusler avgårde igjen. På tross av at jeg gjør mitt beste til å fremstå som en trygg og avslappet herremann, er jeg nok en litt nervøs type. Om jeg får nyss i at det kommer besøk, finner jeg meg gjerne et gjemmested som er ganske utilgjengelig for menneskene, slik som inne i skap, bak skohylla eller i et hjørne under sofaen. Om det går i døra der støvsugeren er, finner jeg meg gjerne en trygg plass jeg kan oppholde meg til støvsugeren er trygt ryddet bort igjen.

Jeg er en kattepus med mange planer og idéer, og når jeg først har satt meg et mål, skal det godt gjøres å få meg over på andre tanker. For eksempel er jeg ganske så rask inn døra til badet eller oppå benken dersom det er jordbær der. Jeg er glad i å spise planter, agurk eller annet jeg innbiller meg at smaker godt. Jeg er glad i mat og i snacks, men er ofte mer kosemotivert enn matmotivert.

Nå som sola endelig varmer inn gjennom vinduet, nyter jeg dagene i en liten hengekøye på vinduet. Det beste jeg vet er når menneskene mine finner frem store puslespill. Da vil jeg gjerne lukte på, rulle i og spise alle brikkene, flytte inn i boksen og bli liggende midt oppå puslespillet. Etter å ha erfart hvor supert det er med puslespillbokser, har jeg også fått sansen for andre, små pappesker slik som spillbokser.

Jeg har ikke vært på mange bilturer i mitt liv så langt, og jeg håper egentlig ikke jeg trenger å kjøre særlig mer heller. Jeg blir veldig bilsyk og redd, og både skjelver og sikler en del. Jeg har foreløpig ikke kastet opp, men det er nok ikke helt usannsynlig dersom bilturen blir lengre enn et kvarter.

Obelix er kastrert, chippet og vaksinert. Vi tar et adopsjonsgebyr på kr. 1200,-

Kan du tilby gode og trygge utemuligheter og tror du kan være det rette hjemmet til ham, ta kontakt på katt@dooa.no

Hvis ikke Obelix virker å være rette katten for deg, kanskje noen av våre andre katter kan være det? Disse kan du lese om her: https://dooa.no/adopsjon/utekatt/

Ønsker du å adoptere innekatt, kan du lese om dem her: https://dooa.no/adopsjon/innekatt/

Søk om å adoptere