Skip to main content
Aktuelt

Nytt smådyrmottak

Av 21. juni 2014februar 16th, 2022Ingen kommentarer

Gode nyheter! Oslo kommune har sagt seg villig til å finne et hus til nytt smådyrmottak slik at Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus (DOOA) får et egnet sted for smådyr!

Forslaget fra Miljøpartiet De Grønne om å etablere et hjelpesenter for smådyr ble på siste møte før sommerferien enstemmig vedtatt av Oslo bystyre!

Det er nå over 3 år siden vi vedtok at vi ønsket å utvide driften med å etablere et sted hvor smådyr og etter hvert også småvilt skal kunne få midlertidig opphold i påvente av nytt hjem/rekonvalens for å settes ut igjen i naturen. Det viste seg å være lettere sagt enn gjort, ettersom prisene på eiendommer i Oslo er relativt høye. Vårt ønske er å finne et sted hvor våre frivillige kan benytte seg av et godt kollektivtilbud for å kunne bidra, i tillegg til at vi ønsket nærhet til de veterinærklinikkene vi benytter oss av for smådyr.

I februar tok vi derfor kontakt med Miljøpartiet de Grønne i Oslo og ba om politisk hjelp til å finne et egnet sted som vi kan disponere til denne typen drift. Harald Nissen fra MdG Oslo tok raskt tak i vår henvendelse og vi hadde da møte i mars. Etter dette møtet fremmet Nissen et privat forslag om å støtte vårt prosjekt med en kommunal tomt/eiendom, og dette ble da enstemmig vedtatt i juni!

Vi gleder oss nå stort til fortsettelsen, dette vil ikke bare bidra til at vi kan hjelpe ennå flere dyr, men det vil også gi oss mulighet til å synliggjøre problemet med dumping og vanskjøtsel av smådyr, i tillegg til at vi også kan øke kunnskapen hos folk flest.

Vi har opprettet et kontonummer øremerket dette prosjektet og håper at alle som har mulighet og ønsker å støtte dette gir et bidrag, alle monner drar! Alle beløp som da kommer inn på konto 1203.37.71434 vil gå uavkortet til dette stedet.

Vi vil oppdatere etter hvert som prosjektet skrider frem!

Du kan lese mer om saken i denne artikkelen fra Miljøpartiet De Grønne.

fb-smadyrmottak