Skip to main content
Omplassert

Nora og Sivert

Av 4. april 2023august 27th, 2023Ingen kommentarer

Hei! Vi heter Nora og Sivert. Vi ble reddet ut av et fuktig bur, der vi satt ute i all slags vær i 7 år. Vi er nok rundt 8 år gamle, men det merker man ikke! Nå har vi blitt kastrert og helsesjekket, og er veldig klare for å få et helt eget hjem sammen. Det er viktig at vi får god plass, så vi kan bruke kroppene våre.

Jeg, Nora, er en veldig kjærlig og tillitsfull jente om jeg får si det selv. Jeg passer på at menneskene her ser representative ut ved å vaske og stelle bukser og tøfler. Sånn viser jeg at jeg er glad i folk. Jeg er også veldig uttrykksfull. Når jeg er glad, for eksempel hvis en godbit er på vei, lager jeg høye gryntelyder. Jeg kan også trampe hvis jeg blir fornærmet. Men stort sett er jeg veldig tilfreds, og da kaster jeg meg over på siden i en flopp og sovner. Folka finner meg ofte slengt rundt i leiligheten mens jeg sover og drømmer.

Forresten så elsker jeg kos, og synker sammen og klaprer med tennene når noen stryker på meg. En ting du må vite om meg er at jeg er døv, og kan derfor skvette litt hvis man kommer tett på uten at jeg ser deg i god tid. Da jeg bodde i bur, var det ingen som klippet klørne mine, så de ble så lange at jeg måtte gå på hælen for å komme meg rundt. Da fikk jeg labbesår og litt merkelig bakbeinstilling. Fostermor sier at det virker som om jeg klarer meg helt fint på tross av det, for jeg jogger rundt og blir i stadig bedre form! Mine favorittaktiviteter er; Oppdagelsesferd, pappeske-riving, spise salat, løpe frem og tilbake under sofaen, få kos og stell av Sivert eller mennesker.

Og så var det Sivert, da. Sivert er en veldig livsglad og aktiv type! Han elsker å ha god plass til å hoppe og sprette av glede. Særlig glad blir han når han får komme ut på verandaen, ikke minst hvis det er snø! Da koser han seg lenge med å måke snøen bortover og lage ganger. Han kan være litt sjenert i starten, men hvis jeg er med, er han tøffere enn toget.

Etter vi ble gjenforent etter kastrering, har han sett at jeg liker godt når folka stryker på meg. Sivert har bestemt seg for at han også vil prøve å bli kost innimellom, selv om han ikke er helt overbevist enda. Der jeg forresten nøyer seg med å rive i stykker papphusene våre, gomler Sivert pappen rett og slett opp. Han bidrar gjerne med å spise todo-listene dine også. Han er en liten skøyer. Favorittaktivitetene hans er; spise papp og papir, spurte på løpebanen i fosterhjemmet, gi meg kos og stell, hoppe utendørs, sitte oppå pappesker, utforske tunneler.

Ta kontakt på smadyr@dooa.no hvis du vil høre mer om oss, da!

Ja forresten, vi er selvsagt helsesjekket, kastrert og ID-merket.

Hilsen Nora og Sivert.