Skip to main content
Fugl

Nikita og Jakob

Av 5. april 2023mai 25th, 2023Ingen kommentarer

Hils på Nikita og Jakob. De er et Jakopar som møttes i 2002, og det var kjærlighet ved første blikk.

Nikita er 21 år og Jacob 27 år. De er begge rolige med mye på hjertet!

Jacob er en kosegris og sier ikke nei til å ligge på brystet og bli klødd i nakken. Han lusker rundt på gulvet og sniker seg etter folk fra rom til rom i håp om litt kos, og gjerne lek. Da lager han lykkelige prompelyder!

Nikita er mer beskjeden, men viser tydelig når hun vil ha kos. Begge har et stort vokabular.

De er begge flygedyktige, men Jacob var vingeklippet de seks første årene av sitt liv, så han trives på gulvet og liker å bli løfta opp (kjøre heis på hånda). De er ganske stasjonære, men flyr gjerne fra vindu til vindu for å sjekke utsikten innimellom.

De har begge en hobby de driver med sånn av og på; de oversteller magefjærene sine. De er fjærplukkere, men lar duna være igjen så de har på klær. De trenger derfor stimuli og aktiviteter å bry hjernen med. De liker foringsleker og utfordringen med å lete opp maten. Og lurt å stimulere litt til bevegelse i form av flere steder de kan sitte rundt i huset.

De trenger også regelmessig bad eller dusjing med mist fra spruteflaske om de ikke bader selv. Jacob kan like å være med i dusjen – Nikita liker ikke vann, men går i en skål og splæsjer litt selv hvis vannet er kaldt og godt.

Begge er chippet. Nikita har eiersertifikat, og det er også søkt på for Jakob.

Det er et adopsjonsgebyr på 6000,- per fugl, og det følger med et stort bur.

Tror du at disse turtelduene kunne passe inn hos deg, så send oss en søknad på https://dooa.no/adopsjon-fugl, eller ta kontakt på fugl@dooa.no hvis du har noen spørsmål.