Skip to main content
Aktuelt

Lisaklinikken: Norges første gratis veterinærklinikk

Av 15. juni 2023Ingen kommentarer

Dyrebeskyttelsen Norge har åpnet Norges første gratis veterinærklinikk for dyr av eiere som av ulike grunner ikke kan betale for veterinærbehandling. Lisaklinikken er et tilbud til de dyrene som faller utenfor det kommersielle veterinærtilbudet som allerede finnes i Oslo. Klinikken behandler ulike familiedyr, slik som for eksempel hund, katt, kanin og gnagere. Man trenger ikke være bosatt i Oslo for å benytte klinikken.

Lisaklinikken er en ny og velutstyrt smådyrklinikk i moderne lokaler. Her vil du bli møtt av erfarne ansatte med god fagkompetanse og ikke minst med en stor omsorg for både dyr og eiere.

Klinikken har nytt og moderne utstyr, som røntgenmaskin, gassanestesi, blodanalyse, mikroskop, operasjonssal, tannbehandlingsrom, oppstalling av dyr, samt avansert utstyr for å overvåke dyr i narkose.

For mer informasjon og timebestilling, les mer på: https://www.dyrebeskyttelsen.no/lisaklinikken/

Hvorfor Lisaklinikken?

Lisaklinikken er oppkalt etter Norges første kvinnelige dyreverner – Lisa Kristoffersen (1833). I 1907 stiftet hun sammen med venner foreningen «Dyrevernelaget», for å sikre at arbeidet med dyrenes velferd skulle fortsette etter hennes død. Denne foreningen ble senere omdøpt til «Dyrevernelaget – Lisa Kristoffersens Minde». I 1989 ble foreningen omgjort til Stiftelsen Lisa Kristoffersens Minde, som forvaltes av Dyrebeskyttelsen Norge. Lisa Kristoffersen er blitt hedret etter sin død som dyrebeskyttelsens pioner. I 1934 fikk hun en plass på Bjølsen oppkalt etter seg, Lisa Kristoffersens plass. Hun ble tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv i 1921.