Skip to main content
Utekatt

Linnea

Av 14. mai 2022Ingen kommentarer

Linnea er en rolig sosial, leken og kosete katt på ca 5 år. Hun passer fint til noen rolige mennesker uten små barn. Linnea er ikke så glad andre katter, så hun vil være alene-katt i sitt nye hjem. Linnea skal ha tilgang til trygge og gode utemuligheter.

Ser du etter en trygg, tillitsfull og sosial katt?
En katt som er nysgjerrig og leken, men samtidig rolig og kosete? Da er jeg et utmerket valg!

Jeg heter Linnea, har mørk pels, smaragdgrønne øyne og stor grad av selvtillit! Jeg er verken redd for støvsugere, kjøreturer eller veterinærer. Hvis noe skummelt skjer, så stikker ikke jeg av for å gjemme meg som de fleste katter, jeg går stort sett rett mot lyden for å finne ut hva det er. Min fryktløshet kommer kanskje av at jeg har vært supermamma i mitt tidligere liv der jeg hadde kull etter kull med kattunger som jeg forsvarte og passet på.

Nå nyter jeg et litt fredeligere liv der jeg gjerne legger meg i vinduskarmer slik at jeg kan slappe av samtidig som jeg har oversikt. Et par ganger om dagen vil du merke at jeg er i skikkelig leke-humør. Da ligger jeg på lur ved et hjørne eller spurter over gulvet i håp om at du også har lyst til å bli med på leken. Den absolutte favoritten nå er en lekemus som er bundet til en snor på en liten fiskestang – jeg elsker å jage etter den i stor fart og da vil du se at jeg kan være ganske så akrobatisk! I fremtiden håper jeg å komme ut og leke i det fri. Så mitt for-evig-hjem må ha trygge og gode utemuligheter. Jeg er glad i å være sammen med mennesker. Når vekkeklokken ringer om morgen stiller jeg meg opp utenfor soveromsdøra for å ønske god morgen, og hvis soveromsdøra er åpen så hopper jeg opp i senga for en skikkelig morgenkos.

På samme måte kommer jeg springende til døra når du/dere kommer hjem fra jobb – så med meg blir det velkomstkomité hver dag! Hvis det er andre mennesker på besøk kan de også gjerne få hilse på meg. Favorittrommet mitt er kjøkkenet, for jeg setter stor pris på et godt måltid. Serveres det mykt våtfôr blir jeg vilt glad. Jeg hadde redusert ernæringsstatus og pjuskete pels da Dyrebeskyttelsen tok meg inn, men nå har jeg normal vekt og god helse. Jeg har en brukket hjørnetann, men veterinæren sier at den ser fin ut nå, så da trenger en ikke gjøre noe med det. Når det gjelder kos, så søker jeg selv oppmerksomhet når jeg trenger det. Du vil raskt oppdage at jeg elsker å gni meg inntil bena dine eller dytte hodet mitt inntil deg når jeg vil ha oppmerksomhet. Hvis du roper navnet mitt, så kommer jeg som regel raskt løpende (for jeg har lært at det betyr gode ting som mat, godbit eller leking). Jeg aksepterer å bli løftet opp, men trives best på egne bein. Jeg er litt sta og liker å bestemme ting selv. Jeg protesterer dersom jeg blir tvunget til noe, f.eks. løftet bort når jeg koser meg veldig, eller hvis jeg blir forsøkt dyttet inn i et kattebur med hodet først (trikset er å la meg gå baklengs inn i buret, da går det helt greit). Jeg liker å bruke katte-klorestativ og å ha et eget teppe jeg kan leke og klore på, og da er ikke kloring på møbler eller andre steder noe særlig problem. Min drømmefamilie kan være alt fra én person, et par eller en familie med barn som er store nok til å forstå hvordan en katt skal behandles. Det viktigste er imidlertid at det ikke bor andre katter der – andre katter jager jeg bort, og de får ikke være i nærheten av meg – jeg er nemlig en liten kattedronning som må regjere alene! En spør ikke om en dronnings alder, men jeg kan røpe at veterinæren tippet på at jeg er født omkring 2017. Jeg kommer til å bli en kjærlig kattevenn i mitt nye hjem – kanskje er det nettopp du/dere som er min nye familie?

Linnea er kastrert, chippet og vaksinert. Vi tar et adopsjonsgebyr på kr 1200,-

Kan du tilby gode og trygge utemuligheter og tror du kan være det rette hjemmet til Linnea, ta kontakt på katt@dooa.no.

Hvis ikke Linnea virker å være rette katten for deg, kanskje noe av våre andre katter kan være det. Disse kan du lese om her: https://dooa.no/adopsjon/utekatt/

Ønsker du å adoptere innekatt, ta kontakt på katt@dooa.no.