Skip to main content
Fugl

Koko og Jupiter (Reservert)

Av 27. september 2022mars 18th, 2024Ingen kommentarer

Heisann sveisann. Vi heter Koko og Jupiter og er på utkikk etter egen leilighet. Vi er to nymfekakaduer som for tiden bor i kollektiv sammen med noen venner av oss, men som sagt- nå har vi i grunn lyst til å flytte til et fast sted der vi kan bo resten av livet.

Kollektivet vi bor i er hos en dame vi kaller fostermamma, og hun sier at vi er veldig sjarmerende, vakre og snille fugler.

Vi kjente ikke hverandre før vi kom hit, og det er mest av alt Koko sin fortjeneste at vi nå er et par. Koko har nemlig bare et øye som fungerer og det mener de andre gutta i kollektivet gjør at han må være bakerst i køen når det flytter inn en ny dame.

Haha! Gjett om de tok feil! Da Jupiter flyttet inn, var det kjærlighet ved første blikk for Koko, og selv om det blikket bare var på ett øye, så var forelskelsen stor nok til at han klarte å holde de andre gutta på avstand. Vi er relativt tamme men vi liker å bli kjent med folk før vi stoler på at det er trygt å sitte på en skulder eller et hode.

Vi kan bo sammen med andre fugler, men vi synes det høres minst like fristende ut å bo alene. Det er så slitsomt å alltid måtte forsvare og forklare for andre fugler at man er en oppegående og smart fyr selv om man har et øye som ikke fungerer. Foruten et bra bur, så vil vi ha mulighet for å få fly litt fritt hver dag, og at hjemmet vi flytter til er tilrettelagt for det. Vi ser for eksempel ikke forskjell på giftige planter og friske urter, så hvis du setter frem noe grønt til oss, så tror vi at det kan spises, og da er det jo fint hvis det er en basilikum eller koriander du har satt fram, og ikke noe som tar livet av oss.

Jupiter er 7 år og Koko er 1,5 og de kan leve til de blir 20 år.

Det er et adopsjonsgebyr på 700,- pr. fugl. Fyll ut en søknad på https://dooa.no/adopsjon-fugl/  dersom disse to er rett for deg!