Skip to main content
Aktuelt

Innsamling av mat og utstyr til dyr i nød!

Av 24. juni 2016februar 16th, 2022Ingen kommentarer

Dyresjappa, en frittstående dyrebutikk som holder til på Torshov i Oslo, har satt i gang et spennende prosjekt! De ønsker å samle inn nødvendig mat og utstyr til noen av Oslos hjelpesenter for dyr, dvs til oss, FOD-gården og Solplassen! Det er mye som skal til for å kunne hjelpe dyr i nød, alt fra engangshansker og grønnsåpe, til verktøy, transportbur, osv! Dyresjappa ønsker derfor å sette fokus på dette og samler inn donasjoner i UKE 26, dvs fra 27. juni til 2. juli. Donasjoner kan leveres til butikken på Torshov og vil bli fordelt og fraktet til oss i etterkant av innsamlingen.

Vi håper at så mange som mulig ønsker å støtte Dyresjappa sitt fantastiske initiativ, det er enkeltmenneskers og bedrifters engasjement som gir oss verdifulle bidrag for å kunne hjelpe dyr i nød! Nedenfor ser dere vår ønskeliste i denne omgang, og det er naturligvis lov til å kjøpe noe av dette også direkte av Dyresjappa dersom dere ikke har dette tilgjengelig fra før :). Vi har valgt å fokusere mest på smådyr som kanin, marsvin, chinchillaer, osv, i denne runden, men tar naturligvis også gjerne i mot mat og utstyr til katt og hund!

·        Pappborger/slott/gjemmesteder. De er svært populære både hos kaninene, chinchillaene, marsvin, osv. Gjerne Cottontail Cottage som kan kjøpes hos Dyresjappa (hvis de har flere igjen!).

·        Fleecepledd, ryer, matter, etc, gjerne med gummiert underside så de ligger stødig på gulvet. Ikke ull, de må kunne vaskes i vaskemaskin.

·        «Hengekøyer» til chinchillaer, tamrotter, etc.

·        Badesand til chinchillaer.

·        Vannfontener, mange! Vann er viktig for alle dyr, friskt og kaldt vann er drømmen for alle dyr og fontenene oppfordrer dem til å drikke mer.

·        Tørkepapir, tørkepapir, tørkepapir.

·        Grønnsåpe, grønnsåpespray, universalspray, osv.

·        Børster til pels, klosakser, små sakser til å klippe tovete pels, etc.

·        Vaskepulver til maskinvask.

·        Engangshansker.

·        Godbiter og mat fra Oxbow, Supreme Selective, Beaphar Nature. Alfalfa-kubber (fra Kaytee og andre, chinchillaene våre elsker dem!).

·        Gnageleker i form av naturlige kvister, produkter fra Busy Bunny, etc.

·        Små senger, huler, HOL-bord fra Ikea, plastkasser som kan brukes som toalett for alle smådyr, litt større plastkasser med høye kanter som kan brukes som gravekasser til kaniner, osv.

·        Sagflis som kan brukes ute i luftegårder når det blir gjørmete, for å binde fuktigheten. Dostrø i form av trepellets, Eco-Straw fra Oxbow, Everclean kattesand.

·        Høy, gjerne fra To gode naboer, Norsk enghøy, etc, i flere varianter, dvs Timotei, Alfalfa, urtehøy, osv.

·        Små lekehus og tunneller til marsvin, hamster, deguser, osv.

Vi må få be om at mat og utstyr som doneres ikke er veldig ødelagt eller skittent og grunnen til at vi er litt nøye på maten er at dyr som varierer mye med fôrtyper også kan få magetrøbbel, og det ønsker vi ikke!

Vi ønsker å takke Dyresjappa for flott initiativ, de har vært en årelang bidragsyter til dyr i nød uten at det nødendigvis har blitt kringkastet og vi kjenner dem godt nok til å vite at de gjør dette av ren kjærlighet til dyrene. Takk!