Skip to main content

Hjelpesenteret i Mosseveien

I februar år 2000 flyttet DOOA inn i Mosseveien 226 på Nordstrand. Huset er i dag hjem til de fleste voksne kattene våre som er adoptivklare, og tidvis bor det også kaniner. Huset fungerer også som kontorlokaler for våre ansatte, donasjonslager og et mottaksområde for dyr i akutt nød.  

Hjelpesenteret blir ofte omtalt som «Kattehuset», til tross for at vi ønsker alle dyr velkommen hit. Det er kanskje ikke så rart at det navnet har oppstått, for om du har passert huset ved Oslofjorden kan du titt og stadig kimte glade katter i vinduer og i luftegården. Alle kattene våre som er adopsjonsklare, utadvendte, friske, og ser etter hjem med utemuligheter får plass på hjelpesenteret. Mens kattene våre venter på sitt for alltid hjem nyter de hele førsteetasjen i huset, med mange fine sovekroker og en stor luftegård med klatremuligheter og solflekker å sole seg i. Til tider har vi noen kaniner i kaningården vår, så fremt vi har kapasitet. Hunder får vi ikke lov til å ha på eiendommen av kommunen.  

Hver uke har vi omkring 30 frivillige som vasker, steller og koser med dyrene våre. Vakter ved Hjelpesenteret er delt inn i morgen og kveld, og frivillige har både faste vakter og ekstravakter. Renhold og god hygiene er svært viktig for å holde dyrene våre friske og mye av arbeidet her går ut på å holde Hjelpesenteret rent og pent, i tillegg til å kose med og sosialisere dyrene. Det er ingen som bor på hjelpesenteret. 


Ønsker du å være frivillig på hjelpesenteret?

Klikk her: https://dooa.no/stott-oss/bli-frivillig/


Interessert i å adoptere et dyr fra hjelpesenteret?

Klikk her: https://dooa.no/adopsjon/


Lyst til å komme på kosebesøk hos oss?

Med jevne mellomrom åpner vi for besøk på hjelpesenteret. Da kan også de som ikke er frivillige hos oss få møte dyrene, leke med dem og se hvordan livet på hjelpesenteret er.  

Vi legger ut informasjon om aktuelle datoer og tidspunkter på siden her og på vår Facebook-side. For å sikre at du får god oppfølging hos oss, tar vi ikke imot besøk uten avtale. Send en mail til frivillig@dooa.no med litt informasjon om deg selv og telefonnummeret ditt.


Hva med alle dyrene som ikke er på hjelpesenteret?

Alle dyrene som kommer til oss, går først igjennom en helsesjekk av veterinær. Når vi får dyrevelferdsmessig grønt lys fra veterinæren får dyret et fosterhjem, altså et midlertidig hjem. Fosterhjemmets hovedoppgave er å gjøre dyret klar til sitt for-alltid-hjem, og i mellomtiden passe på at dyret er trygg, friskt og fornøyd. Det er veldig mange forskjellige mennesker som er fosterhjem for oss. Vi har til enhver tid mer enn 200 fosterhjem, så du skal ikke se bort ifra at du har et DOOA-dyr i nabolaget ditt!  

Du kan lese mer om å være fosterhjem her: https://dooa.no/stott-oss/fosterhjem/