Skip to main content
Omplassert

Gustaf og Gard

Av 1. november 2022november 26th, 2022Ingen kommentarer

Gustaf og Gard passer inn i familier med barn fra 10 år, katter, hunder, og voksne. Siden de er kattunger, trenger de å holdes inne til juni 2023, og ha trygge og gode utemuligheter etter dette.

Gustaf og Gard er to gladlaks-brødre som er klare for å komme hjem til sitt for-alltid hjem! De er født ute rundt 1 juni 2022 og har levd alle sine barndomsdager ute. De ble hentet inn fra den store, ville naturen i utkanten av Oslo i midten av september 2022, tynne og skrantne, og redde som få. Men med god mat, varm seng og mye kjærlighet har disse to skjønne guttene, på rekordtid lagt på seg mer enn fire ganger opprinnelig vekt. Man sier jo at veien til et manns hjerte er gjennom magen, og Gard og Gustaf er intet unntak.

Her males og purres det til den store gullmedalje, rumpestumper veives, nakkesleng pådras nesten, og ryggen får sitt da de også kaster seg rygg med det resultat at de ofte ser veldig komiske ut når vi koser med dem. Rett som det er faller de ut av sengen, fanget eller hvor de måtte være når de blior kost med. En ufrivillig salto tas også av og til, så man kan trygt si at de elsker intens og helst langvarig kosing.

De leker med absolutt alt de finner, og alle leker vi kommer med. Favoritt så langt er fiskestangleke med fjær og laserstråleleke. Sisten leker de også, med hestetramp-lyd gjallende når de løper frem og tilbake.

De er veldig avhengige av hverandre og roper på hverandre hvis de er for lenge alene. De liker å vite at den andre er i nærheten. De gjør stort sett alt sammen, og de elsker å bli kost samtidig. Verdens merkeligste, kosete, og søteste gutteklumper!

Siden de er født og oppvokst i det ville naturlandskapet på Østlandet, så er de fremdeles litt skvetne ved brå bevegelser. Det betyr at man må være litt tålmodig og varsom i begynnelsen. Da er det en god ting at de er som mannfolk flest; litt god mat så vinner man de over.

Pelsen deres er som varm silke, og lukker man øynene når man stryker over pelsen, så er den så myk at man nesten ikke kjenner den. Fosterhjemmet må ta seg i å bli helt opphengt i å stryke, stryke, stryke og stryke.. man blir så avslappet og rolig av å stryke den pelsen!

Gustaf er den som mer eller mindre er tam og blir fort kjent med mennesker. Det er bare i starten han kan være litt skvetten og skeptisk. Så fort han er trygg er det bare å komme i nærheten, blunke til ham, så er han i gang med å kreve kos overalt, og leeenge.

Gard bruker ørlite mer tid, men oppskriften på ham er at man i begynnelsen må kose og klappe ham før han innser at man er kommet nærme ham. Da tar det ca tre sekunder til han begynner å male. Så fort det er en åpning til å løfte ham etter det, så gjør man det, og legger ham helst på brystet under haken slik at han kan holde seg fast der. Da er man solgt, hjertet er smeltet, og man kan risikere å kose slik i en evighet uten at man er klar over tiden som har gått.

Her er det ikke rom for å være usikker. Så fort han merker at du blir usikker, så blir han enda mer usikker, og du må da vente til neste gang det kommer en situasjon hvor du kan stille og rolig lure deg innpå for å kose med ham. Denne koselige øvelsen må man gjøre med respekt og rolighet så ofte man får sjansen, inntil han blir trygg på deg.

I fosterhjemmet har de blitt kjempegode venner med hjemmets hunder, naboens hund, fostermormor sin stoooore hund, barn, ungdommer og andre katter. De bryr seg derfor lite om hundebjeff, høylytt Fortnite-spilling, eller uendelige Teamsmøter. De er veldig nysgjerrige og vennlige mot andre hunder og katter, og er på tilbudssiden for å bli venner.

De har med seg de aller beste skussmål fra fosterfamilien, og de vil bli savnet!

Gustaf og Gard er kastrert, vaksinert og ID merket. Vi tar et omplasseringsgebyr på kr 1200,- per katt

Kan du være det rette hjemmet for Gustaf og Gard og kan tilby disse to hjerteknuserne trygge og gode utemuligheter, samt holde de inne til juni 2023, ta kontakt på katt@dooa.no

Hvis ikke Gustaf og Gard virker å være de rette kattene for deg, kanskje noen av våre andre katter kan være det? Disse kan du lese om her: https://dooa.no/adopsjon/utekatt/

Ønsker du å adoptere innekatt, kan du lese om disse her: https://dooa.no/adopsjon/innekatt/