Skip to main content
 

I 2023 mottok 676 hjemløse dyr vår hjelp

Vårt arbeid nytter, men det er kun mulig takket være våre støttespillere. Vi søker alltid fosterhjem og hjelp til praktisk arbeid, men vi er også avhengig av økonomisk støtte. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe! Lær mer om hvordan nettopp du kan støtte oss her:

Funnet smådyr eller katt?

Hvert år blir tusenvis av familiedyr savnet, og like mange finner dyr som kan trenge hjelp. Her vil vi liste opp noen tips og råd for hva du kan gjøre dersom du finner et smådyr.

Har du funnet et dyr?

Mange kommer over dyr som de ikke vet om trenger hjelp eller ei. Vi anbefaler alle som gjør det om å gjøre grundige undersøkelser i området for å se om dyret bor der. Dette gjelder spesielt for katter som ofte går fritt ute. Det er også en del hunder som er «selv-luftere», selv om det ikke er tillatt. Dersom du ser en kanin, tamfugl eller andre tamme smådyr fritt ute og ingen eier er i nærheten haster det med å få de inn da de er byttedyr.

  • Annonser etter dyrets eier

Ser du ikke eier eller får lokalisert eier, bør du raskt legge ut dyret som funnet på dyrebar.no. og på Facebook gruppene nevnt nedenfor her. Fra dyrebar.no kan du skrive ut plakater og henge opp i nærområdet.

  • Sjekk chip

Katter, hunder, kaniner og andre smådyr kan være id-merket med mikrochip. Det er mulig å få dette sjekket gratis hos en veterinærklinikk. Chipleser kan lånes hos oss mot depositum. En del privatpersoner har chipleser og er behjelpelige ved forespørsel i Facebookgrupper. Husk alltid å frakte dyret i sikret bur (sele for hund) så dyret ikke blir borte på ukjent sted.

  • Etterlys hjelp

Dersom dyret har behov for akutt hjelp eller om det er liten tvil om at dyret er dumpet (gjensatt i bur, langt fra boliger, og lignende) så kontakt oss så snart som mulig på telefon 23 13 45 45 (man-fre, kl 10 – 14) eller post@dooa.no. Vi er ofte tilgjengelig for akuttsaker hele året på epost.

Er du bekymret for et dyr med kjent eier må du kontakte Mattilsynet. Klikk her for å åpne Mattilsynets skjema for bekymringsmeldinger.

Dersom dyret trenger livreddende helsehjelp, kontakt en akutt-veterinær nær deg.

Ellers finnes det mange lokale grupper på Facebook. Gjør et søk og sjekk om det finnes en for din kommune, ditt tettsted, bydel eller nabolag.

Ressurser for deg som har funnet eller savner et dyr

Legg ut annonse flere steder (i tillegg til dyrebar.no som nevnt ovenfor), det finnes mange steder som tilbyr dette, som for eksempel:

Ellers finnes det mange lokale grupper på Facebook. Gjør et søk og sjekk om det finnes en for din kommune, ditt tettsted, bydel eller nabolag.