Skip to main content

Team hund

Frivillig jobb med hund

Vi har to roller for deg som vil jobbe frivillig med hund. Det er koordinator for hund og fosterhjem.

Du kan lese mer om de forskjellige rollene, hvilke oppgaver du har og hva vi forventer av deg på denne siden.

Det er ofte at hundene vi får er store, unge og varianter av brukshunder. Derfor er det viktig at de som skal jobbe frivillig med hund hos oss, både som fosterhjem og som koordinator, er forberedt på at hundene trenger hjelp og rom til å slå seg til ro.

Akkurat nå ser vi etter fosterhjem!

Kunne du tenke deg å åpne hjemmet ditt for en av våre hunder?

Hvem ser vi etter?

Brennende engasjement for hund og dyrevelferd
Interesse for å lære mer om hundeatferd eller trening av hund
God på å lese hundens språk
Erfaring med forskjellige raser og deres behov

Hundene som kommer til oss er som regel de som ikke har hatt det så lett i livet. Vi tar i mot eierløse hunder, hunder fra dødsbo og tar over hunder som kommer via politiet og Mattilsynet. Da har de ofte blitt fjernet på grunn av manglende dyrevelferd, eller på grunn av andre uegnede forhold.

Koordinator for hund

Som koordinator fungerer du som hundens støtteapparat. Du har ansvar for at hunden får dekket sine behov gjennom helseoppfølging, sosialisering og trening. Du holder kontakten med fosterhjemmet og hjelper dem så hunden kan bli klar til adopsjon.

Man kan fint kombinere det å være koordinator og fosterhjem om du vil være mer i direkte kontakt med dyrene. Rollen kan passe godt for deg som ikke har mulighet til å ha dyr selv, men som ønsker å bidra allikevel!

Arbeidsmengden vil variere ut i fra hvor mange hunder du tar ansvar for, og hvor mye oppfølging de enkelte dyrene trenger. Teamet samarbeider om prosessen og du vil alltid ha andre frivillige å støtte deg på om du trenger veiledning.

Hundekoordinator sine oppgaver

  • Avgjøre inntak og ta inn dyr
  • Føre på venteliste
  • Besvare spørsmål som kommer pr e-post og telefon
  • Oppfølging av personer som ønsker å bli fosterhjem
  • Oppfølging av personer som ønsker å adoptere
  • Koordinering av transport
  • Journalføring
  • Innhente bilder og informasjon om dyr fra fosterhjem

Fosterhjem for hund

Vi trenger engasjerte fosterhjem som brenner for hund og som kan vie tid til å hjelpe hunden i hverdagen. Du vil få tilbud om å gå på kurs, dersom hunden har behov for det. Det vil være forskjellig fra hund til hund hva de har behov for i fosterhjemmet.

For å jobbe frivillig for Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus må man være over 18 år. I fosterhjem er det et krav at den som er ansvarlig for hunden er over 18 år. Av praktiske årsaker må fosterhjem bo i Oslo-området, ikke lenger unna enn en times kjøring fra Oslo. Vi tar ikke i mot elever til Operasjon Dagsverk (OD) eller fra valgfaget «innsats for andre».

Vi har ikke hunder hjelpesenteret vårt. Alle våre hunder er i fosterhjem. For å adoptere hund fra oss kan lese mer her.