Skip to main content
Innekatt

Buster og Leo

Av 6. mars 2022april 12th, 2022Ingen kommentarer

Buster og Leo er to seks år gamle gutter i sin suverent beste alder, og de har etterhvert blitt en riktig så dynamisk duo.

De omplasseres som innekatter da de har fått påvist FIV (Feline immunodeficiency virus).

De ønsker seg en familie uten små barn, store rolige barn på 6+ kan gå fint. Drømmehjemmet er en stor leilighet hvor de har mye plass, helst en leilighet hvor de kan løpe rundt, for de elsker å løpe etter hverandre.

Da Buster kom til oss var han veldig nervøs, han hadde gått hjemløs uten særlig menneskekontakt i lang tid. Men sakte, men sikkert, har han blomstret i fosterhjem og har nå blitt en skikkelig kosete katt som helst vil være i nærheten til enhver tid. Han sover og koser gjerne på fanget. Han er imidlertid fremdeles noe forsiktig i møte med nye mennesker, da spesielt om det er mye bråk og leven, men det tar ikke lang tid før han skjønner at folk bare vil ham vel. Favorittplassene er foran tv-en, på fanget og på senga.

Leo kom til oss etter å ha gått lenge uten å ha hatt et skikkelig hjem, bodde litt her og der. Siden han også testet positiv på FIV, så ville vi prøve ham sammen med Buster så de kunne ha selskap i hverandre. Han er av den tøffere typen som synes det er ekstremt stas med besøk. Han er mindre engstelig for lyder og nye ting, selv om trikken rett utenfor vinduet var en merkelig greie i starten for en landsens katt. Han har på mange måter også gjort sin kompis tøffere, og vist at ting ikke er så farlig likevel. Leo er en mer selvstendig katt, kosete, men er fornøyd med bare 5 min. før han går å legger seg for seg selv. Favorittplassen er i vinduet og under tørkestativet.

Leo har lang pels som må stelles jevnlig. Han elsker å bli gredd på hodet og halsen, ikke så tålmodig med resten av kroppen, men fosterhjemmet har noen lure triks slik at man får gredd hele ham. På vinteren holder det med én gang i uken, men om sommeren må ha gres hver dag.

PS! Leo hadde mye øremidd med tilhørende problemer når han ble funnet, og han har klødd så mye at han har fått blomkålører. Ørene er fine nå, men han har behov for ukentlig rens, renser da med q-tips.

Samspillet guttene i mellom er stort sett veldig fint. Tatt i betraktning at de ikke møtte hverandre før de begge var godt voksne, har det vært veldig fint å se at de kommer stadig bedre overens og at de får noe ut av hverandres selskap i en liten leilighet. Innimellom kan lekeslåssingen bli noe voldsom for en litt forsiktig Buster, som da trekker seg unna til et sted han kan være litt i fred. Men dette går veldig fort over.

De begge er veldig glade i mat, så de må få hjelp av menneskene til å kontrollere matinntaket. I fosterhjemmet får de mat tre ganger om dagen.

Buster og Leo omplasseres sammen. De er kastrerte, chippet og vaksinerte, vi tar et adopsjonsgebyr på kr 1200,- pr katt.

Tror du at du er det rette hjemmet for Buster og Leo, ta kontakt på katt@dooa.no.

 

Hvis ikke Buster og Leo virker å være rette kattene for deg, kanskje noen av våre andre katter kan være det? Disse kan du lese om her: https://dooa.no/adopsjon/innekatt/