Skip to main content

Asterix

Asterix er en veldig rolig, kosete og leken katt som passer til en rolig, kattevant familie. Han elsker å ligge i fanget eller i armkroken for kos. Asterix trenger å komme til noen som forstår at det kan ta litt tid før han blir trygg på nytt sted. Om du har en snill og trygg katt fra før er det bare et pluss. Alternativt kan han omplassereres sammen med broren sin Obelix.

Astrix trenger gode og trygge utemuligheter.

Han kom til oss da et kattehold hadde gått over styr. To hjemløse katter som ble matet, gikk raskt til mange flere.

Kjønn
Hann
Født
2023
Ute-/Innekatt
Utekatt
Bo med barn?
Bo med katt?
Ja
Bo med hund?
Søk om å adoptere

Jeg er en rolig katt som liker kos når jeg kan velge det selv. Jeg trives godt i sola og gjerne i nærheten av menneskene jeg bor med. Jeg elsker å leke og leker fint alene. Når jeg finner meg en favorittleke, bærer jeg den gjerne rundt konstant. Om jeg blir redd for at du skal ta leka mi, kan jeg knurre litt for å virke morsk, men litt knurring er nok det morskeste jeg kan bli. Jeg er veldig snill og grei. Om du kommer for nærme, kan jeg bli nervøs, men da går jeg bare og gjemmer meg et sted du ikke når meg til jeg er klar for å utforske videre. Jeg kan også leke med andre katter, men trives like gjerne alene.

Jeg har bodd i fosterhjemmet mitt i noen uker og er trygg her nå. Det tok litt tid før jeg klarte å roe meg ned og trives liggende på sofaen eller i samme rom som menneskene jeg bor med. Når det ringer på døra, er det nok tryggest å gjemme seg litt vekk frem til jeg har vurdert om det er trygge og rolige folk som kommer på besøk. Så snart jeg er trygg kommer jeg frem igjen og er mitt vandte meg.

Jeg er skvetten for høye lyder, brå bevegelser og støvsugere. Når det har vært små barn på besøk, har jeg foretrukket å bo langt inne i klesskapet, gjerne bak noen rader med hengende klær. Jeg er heller ikke så glad i å bli løftet på.

Jeg er glad i mat og snacks, men spiser ikke menneskemat som står fremme på bord eller benker. Jeg har en flott og glatt pels som jeg er god til å ta vare på. Jeg bruker mye tid på å passe på at jeg er nyvasket og pen. Jeg har også funnet ut at klatring er gøy, og spesielt opp i høyden på tørkestativet der menneskene mine prøver å tørke de nyvaskede klærne sine.

Jeg håper at jeg får flytte inn hos noen som er like glad i hagearbeid som jeg. Jeg er en mester på å grave og sorterer og ordner opp i kattesanda mi hele tiden. Når menneskene kommer for å tømme den, ligger som regel all sanda samlet pent i en haug på den ene siden av boksen, mens den andre siden er helt tom.

De dagene jeg får lov til å ligge på senga og kose meg er de beste dagene jeg vet. Da blir jeg gjerne liggende samme sted lenge. Her speider jeg litt, lukter jeg litt, drømmer jeg litt og blir bare liggende i håp om selskap. Nå som sola endelig varmer inn gjennom vinduet, nyter jeg dagene i en liten hengekøye på vinduet. Om hengekøya er opptatt eller blir for varm, elsker jeg store hauger med puter og tepper. Jeg ligger gjerne oppå både to og tre puter, og er regelmessig å se klemt mellom sofaputene og teppene menneskene har slengt fra seg på sofaen.

Asterix er kastrert, chippet og vaksinert. Vi tar et adopsjonsgebyr på kr. 1200,-

Kan du tilby gode og trygge utemuligheter og tror du kan være det rette hjemmet til ham, ta kontakt på katt@dooa.no

Hvis ikke Asterix virker å være rette katten for deg, kanskje noen av våre andre katter kan være det? Disse kan du lese om her: https://dooa.no/adopsjon/utekatt/

Ønsker du å adoptere innekatt, kan du lese om dem her: https://dooa.no/adopsjon/innekatt/

Søk om å adoptere